Beleving

Het verleden tot leven brengen. Een (militair) relict uit het verleden beleefbaar maken, mensen de vroegere functie actief laten ervaren. Maar bovenal het vinden van een bijpassende bestemming en een verdienmodel om het langjarig in stand te kunnen houden. Hier ligt een uitdaging van formaat voor ons militair erfgoed!
Nederland heeft een rijke geschiedenis op het vlak van militair erfgoed. Stellingen, landweren, forten en versterkingen, vaak samengebracht in linies. Dat begon al in de Romeinse tijd, met een kralensnoer van forten dat langs de oude Rijn van oost naar west dwars door Nederland liep, de Limes. Het eindigde recent in de Koude Oorlog, waarbij opnieuw een waterlinie werd ingezet tegen een potentieel oprukkende vijand, de geheimzinnige IJssellinie. Nog veel van dit erfgoed ligt verscholen, ongezien en onbemind. Terwijl mensen toch veel interesse hebben in de verhalen die hier voor het oprapen liggen. Hier liggen voor gemeenten, lokale instanties en ondernemers kansen!

Bij Erfgoed & Zo gaan passie en ervaring hand in hand om het spannende verhaal te vertellen, waarbij de fysieke relicten uit het verleden het vertrekpunt zijn. Volgens een beproefd stappenplan (zie Presentatie) worden de kansen, mogelijkheden en beperkingen in kaart gebracht. Het doel is het opnieuw beleefbaar maken binnen een verantwoord financieel kader.

Heeft of kent u een object dat volgens uw organisatie een betere toekomst verdient en/of een bijdrage kan leveren aan de lokale toeristisch/recreatieve aantrekkelijkheid. Neem dan gerust even contact op.