Visie

Het verhaal centraal! Dat is in een notendop de visie van Erfgoed & Zo. Door het verleden tastbaar en beleefbaar te maken komt dit tot leven. Vertellen, verbeelden, prikkelen, uitdagen en enthousiasmeren roepen emoties en belevenissen op die niet snel vergeten worden.
Een object, of dit nu een munt in een vitrine is of een kolos van baksteen en beton ergens verloren in het landschap, is dood en oninteressant zolang er geen verhaal aan hangt. Je kunt er honderd keer aan voorbij gaan zonder dat het je raakt. En toch het is juist het verhaal waar mensen nieuwsgierig naar blijken te zijn. Om dat verhaal te kunnen vertellen gebruiken we drie pijlers, soms apart, soms in combinatie. 

Creatie van getrouwe replica’s, zodat archeologische voorwerpen in de hand genomen kunnen worden als onderdeel van en educatief proces of spel. Tastbaar verleden.

Edutainment, het inzetten van vermakelijke educatie als methodiek om een verhaal tot leven te laten komen. Geef uw leerlingen, gasten of bezoekers iets unieks mee.

Beleving, met een gebouw, een complex of landschapsobject centraal als onderdeel van het verhaal kan belangrijke lokale winst worden behaald. Met verbeelding is te verdienen. 
 ROhK31516885130.jpg


Als Romeinse arts tijdens Nijmegen Graaft!