Edutainment

Vermakelijk leren, dat is was edutainment biedt. Een samentrekking van educatie en entertainment. Leren wordt leuker wanneer het op een speelse maar bovenal laagdrempelige wijze wordt aangeboden, voor jong en oud. Edutaiment vormt de kern van de educatieve conceptontwikkeling die wij bieden en kent verschillende gradaties.
Afhankelijk van de setting wordt in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een werkvorm, van een eenvoudige fotospeurtocht tot een immersie ervaring, een interactieve onderdompeling in het verleden, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld tot een onvergetelijke ervaring. Niet met een computerscherm of een app, nee, zelf doen.

Een succesvolle vorm van edutainment is het ontwikkelde Archeo-spel De Kist van Kees, waarbij leerlingen in groepjes in de klas aan de hand van een groot aantal archeologische voorwerpen acht tijdlijnen ontdekken. Na een beknopte inleiding over archeologie en hoe Kees zijn kist kon vullen, gaan ze zelf actief aan de slag. Het spel is gegoten in een wedstrijdvorm en wordt afgesloten met een quiz.
Maar bijvoorbeeld ook Voedsel; Toen & Nu, met als insteek verschillende conserveringstechnieken en het tegen gaan van voedselverspilling, wat een stuk makkelijker is wanneer men begrijpt hoe voedingsmiddelen zijn of kunnen worden geconserveerd. Met leuke proefjes voor in de klas, een mooi vormgegeven seizoenspel, een klasse-quiz en een speurtocht in de supermarkt.

Erfgoed & Zo verzorgt voor diverse opdrachtgevers educatieve materialen en – concepten op het vlak van edutainment. Bent u benieuwd wat edutainment voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan gerust even contact op.